понеделник, 20 декември 2010 г.

Зенит с бюджет от 76 милиона евро за 2011 г


Треньорът на Зенит (Санкт Петербург) Лучано Спалети получи пълна подкрепа от ръководството на клуба за подсилването на състава за новия сезон. Италианският специалист ще разполага със 76 милиона евро за нови попълнения, а шефовете се надяват крупната сума да го накара да не мисли да поеме Интер.

"Спорт Експрес" съобщи, че Зенит има най-големия бюджет от всички клубове във Висшата лига на Русия, с около 3 милиона евро повече от ЦСКА (Москва). Двата гранда се подготвят за участие в Шампионската лига през идния сезон, но имат амбиции и в Лига Европа през настоящия.

В момента Спалети е в Италия, където ще прекара празниците, преди да се отправи на турнир със Зенит в средата на януари в Дубай. Слуховете, че от европейския и световен шампион Интер искат да отмъкнат специалиста, накараха управниците от Санкт Петербург да бъдат изключително щедри. Спалети се радва на топъл прием отстрана на привържениците и журналистите в Русия.

Зенит се подготвя да заиграе на нов стадион от следващия сезон, но през февруари ще домакинства на швейцарския Йънг Бойс на досегашния си терен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар