неделя, 19 декември 2010 г.

Интер покори световния връх


Италианският и европейски шампион Интер спечели финала на Световното клубно първенство с 3:0 над африканския ТП Мазембе. Изненадващият финалист така и не успя да се противопостави на "нерадзурите" и допусна два гола през първото полувреме и един в края на срещата.

Интер поведе в 12-ата минута, когато Горан Пандев получи пас от Самуел Ето`о и с удар по земя с левия крак остави безпомощен Мутеба Кидиаба. Вторият гол дойде след две минути. Естебан Камбиасо намери Хавиер Санети по дясното крило. Аржентинската легенда центрира в наказателното поле, където Пандев не успя да овладее, но топката достигна до Ето`о, който със силен диагонален шут покачи на 2:0.

Резервата Джонатан Биабиани доведе резултата до крайното 3:0 в 85-ата минута. Младокът получи чудесен пас от Деян Станкович и демонстрира отличен контрол над топката, за да се разпише в опразнената врата.

Миланският гранд се поздрави със заслужен успех, но играчите на Мазембе напускат турнира с високо вдигнати глави, след като доказаха, че африканският футбол бележи сериозен прогрес. За Интер световната титла е пети трофей през 2010 г, което го прави първият италиански клуб спечелил пет купи в една година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар