вторник, 28 декември 2010 г.

Морати: Влиянието на Моуриньо и липсата на вяра провалиха Бенитес


Съдбата на Рафаел Бенитес беше да се провали в Интер, след като не можа да излезе от сянката на Жозе Моуриньо и да управлява отбора. Испанският треньор беше уволнен миналата седмица след разрив в отношенията с клубния президент Масимо Морати, въпреки триумфа на Световното клубно първенство.

"Дали наследството на Моуриньо му тежеше? Да, за Бенитес беше доста тежко. Можеше да се види, че го усеща и говореше за него често, може би за да задоволи себе си. Леонардо е различна индивидуалност и няма да е повлиян от спомените от Моуриньо. Доверието към Бенитес не беше пълноценно, но го подкрепяхме и след слабите резултати. Винаги го защитавахме и се надявах да остане дори когато резултатите не покриваха очакванията", заяви Морати.

"Интер трябва да преоткрие духа, доверието, страстта и резултатите. Решението да назначим Леонардо е базирано на оценката ни за него - уважение което расте с времето. Убеден съм, че той е подготвен. Неговата интелигентност ще помогне на диалога и ще ни бъде приятно да работим заедно", допълни президентът на световния шампион.

Няма коментари:

Публикуване на коментар