понеделник, 10 януари 2011 г.

ФА разследва коментар на Бабел в Туитър за Хауърд Уеб


Футболната асоциация на Англия ще разследва коментар на футболиста на Ливърпул Райън Бабел в Туитър относно съдийството на Хауърд Уеб. Реферът отсъди спорна дузпа в полза на Манчестър Юнайтед след сблъсък между Даниел Агер и българската звезда Димитър Бербатов в 40-ата секунда на двубоя от третия кръг на Купата на Англия.

Райън Гигс реализира наказателния удар и "Червените дяволи" спечелиха с 1:0. Уеб показа и директен червен картон на капитана на ливърпулци Стивън Джерард в 32-ата минута заради шпагат в краката на Майкъл Карик. "И те го определят за един от най-добрите съдии. Това е шега. SMH (Клатя глава)", коментира Бабел в своя профил в Туитър след края на двубоя.

Крилото на Ливърпул публикувал и снимка на Уеб с фланелка на Манчестър Юнайтед. От ФА потвърдиха, че ще разследват случая в понеделник, а футболистът вече поднесе извинения. "Моите извинения, ако са приели публикуваната снимка сериозно. Това е емоционална реакция след загуба във важен мач. Извинявай Хауърд Уеб", твърди Бабел в ново писание в Туитър профила си.

Не за пръв път някой от Ливърпул се замесва в скандал заради публикация в Туитър. През уикенда Глен Джонсън критикува Пол Мърсън, а през ноември физиотерапевтът на клуба Дарън Бриджис обвини щаба на националния отбор на Англия за "напълно аматьорски", след като отказа да смени Стивън Джерард в приятелски мач срещу Франция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар