вторник, 25 януари 2011 г.

Батиста не извика Тевес и Агуеро за приятелския мач с Португалия


Треньорът на Аржентина Серхио Батиста остави извън състава редица звезди за приятелския мач с Португалия на 9 февруари в Швейцария, но увери, че Карлос Тевес и Серхио Агуеро не трябва да се притесняват за липсата на повиквателни. "Нямам никакви проблеми с никой от тях. Искам да видя други играчи. Иска ми се да имам 20 мача преди началото на Копа Америка, но нямам, така че трябва да използвам възможностите. Оставих ги извън състава за един мач, но това не означава, че са извън националния отбор", заяви Батиста.

Без повиквателни са също и Габриел Хайнце, Мартин Демикелис, Марио Болати и Андрес Д`Алесандро. Наставникът обясни, че е напълно концентриран над Копа Америка и е наясно с част от състава за най-големия турнир в Южна Америка. Сред повиканите за приятелския двубой с Португалия са защитникът на Спартак (Москва) Маркос Рохо и нападателя на Велес Сарсфийлд Хуан Мануел Мартинес, както и звездите Лионел Меси, Есекиел Лавеци и Анхел Ди Мария.

"Имам група играчи, които ще участват на турнира и които познавам вече много добре от Олимпиадата през 2008 г. Трябва да дам мачове на играчите, за да ги наблюдавам и проверя. Лионел не трябва да спечели световната титла, за да докаже, че е най-добрият в света. На неговата възраст да се спечели всичко, което има той е много трудно за осъществяване. Трудно е да се повярва, че някои хора казват, че няма личност или не е зрял. Да играеш за отбор като Барселона и да прави това, което прави той трябва да си личност. Виждаме един от най-добрите футболисти в историята и трябва да изградим състава си около него", завърши специалистът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар