вторник, 11 януари 2011 г.

Неустойката на Ходжсън няма да повлияе на парите за трансфери в Ливърпул


Финансовият директор на Ливърпул Йън Айри потвърди, че неустойката на уволнения мениджър Рой Ходжсън няма да повлияе на бюджета за трансфери. "Червените" наеха бившия наставник на Фулъм през лятото, но се разделиха с него след шест месеца, в които той загуби подкрепата на феновете, а отборът беше и в зоната на изпадащите.

На негово място до края на сезона беше назначен Кени Далглиш, а в медиите в Англия се заговори за сериозна сума, която Ходжсън ще прибере като компенсация. Айри настоява, че това няма да навреди на финансовата сила на клуба в желанието му да привлече нови имена.

"Постигнахме споразумение с Рой и със сигурност такъв тип плащане не е свързан с трансферния ни бюджет. През лятото преминахме през много изтощителен процес и е лесно да се каже, че може да е по-добре или различно. В последните няколко дни успяхме да върнем Кени, за да преобрази нещата. Напускането на Рой не е базирано на реакцията на феновете. Никой в този клуб не се съмнява, че Рой е страхотен треньор. Понякога нещата не се получават и многото загуби (девет в първенството), както и показаното на терена доведоха до решението", заяви директорът на финансите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар