сряда, 13 януари 2016 г.

Партизан намали дълга си с 4,5 милиона евро

Генералният директор на "черно-белите" Милош Вазура разкри какво е финансовото състояние на клуба след края на 2015 година.
http://static.mondo.rs/Picture/372400/jpeg/jna.jpg
Геннералният директор на Партизан Милош Вазура разкри, че дългът на клуба е намален с 2,5 милиона евро, а ако се смята и репрограмирането на данъчния дълг - с цели 4,5 милиона евро.

Той изтъкна, че сега финансовото състояние е много по-добро, защото се пести повече, разходите са по-малки, а е подписано и репрограмиране на данъците на стойност 2 милиона евро.

- Откакто взехме клуба се работи много по-отговорно, днес, година по-късно, Партизан е намалил своя дълг с 2,5 милиона евро. Някои задължения са погасени - към играчи, мениджъри, държавата.

- Още нещо важно е, че влязохме в програма за репрограмиране за намаляване на данъчните дългове на стойност 2 милиона евро и този дял влиза в намаляването на общия дълг. Фактически дългът е намален с 4,5 милиона евро - изтъкна Вазура.

Генералният директор на "черно-белите" разкри, че бивши играчи и треньори са се отказали от вземания в полза на клуба и по този начин задълженията са намалели с около 700 000 евро.
Foto: Marko Todorović
- Едно от ключовите неща е, че играчи се отказват от вземания в полза на клуба. Засега сумата е около 700 000 евро откакто аз преговарям с играчи, които напускат. Ако се е правело и по-рано Партизан щеше да е в много по-добра позиция и нямаше да е заплашван с редица искове от бивши играчи и треньори - споделя Вазура и допълва, че "черно-белите" са плащали редовно на футболистите и работниците през изминалата година.

- През 2015 г сме дали 12 заплати на футболистите и 13 на работещите в клуба. Вложихме в клуба, направихме инфраструктура, нов терен, реновираме Телеоптика, там се планира нов терен.

Интернат е големият проект на новата управа, а Вазура изтъква, че скоро трябва да започне изграждането, а до няколко дни да бъде получено разрешението за строеж.
Foto: Marko Todorović
- В следващите 5 дни ще получим разрешение за изграждането на интерната. Строителните компании, които са близки до Партизан ще получат спонсорство и в замяна ще ни дадат материали за изграждане. Разходите за апартаменти, които са били 200 000 сега са намалени на 30 000 евро, а изграждането на интерната ще реши напълно това и няма да имаме разходи за апартаменти.

На въпроса колко дължи Партизан към днешна дата:

- Дългът на Партизан сега е 10-10,5 милиона евро, включително с репрограмирането на данъците - заключи Милош Вазура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар