вторник, 26 юли 2016 г.

Божинов: За Лудогорец съм, но никога не е играл пред атмосферата на Маракана

 
Напред, Лудогорец! Така казва Валери Божинов, който преди мачовете от третия квалификационен кръг за Шампионската лига не оставя дилема кого ще подкрепи в сблъсъка на българския и сръбския първенец.

И за това има две причини. Първата е фактът, че е българин, което прави разумно да подкрепя клуба от своята държава, а втората е, че като някой който заработва заплатата си в Хумско, не може да се радва на евентуален успех на най-големия враг в борбата за титлата.

"Като българин, разбира се бих искал Лудогорец да продължи. Обичам своята държава и това е природно мислене. Не мога да плюя държавата от която идвам. Наистина би било добре за развоя на футбола в моята родина ако Лудогорец отново играе в Шампионската лига. Познавам техния треньор Георги Дерменджиев, добър човек е, доста пари похарчи, за да успее. Преди две години ме покани в неговия клуб, но не исках, защото в България мога да играя само за Левски от София", поясни нападателят на Партизан, запитан за кого ще бъде в предстоящия сблъсък.

Опитният нападател оценява шансовете на двата отбора, почтено напомняйки, че атмосферата, която ще се създаде след осем дни може да бъде предимство за "червено-белите".

"Е, сега, голямото предимство на Звезда са привържениците. Причината да го кажа е, че ми се струва, че играчите на Лудогорец никога не са играли в такава атмосфера каквато ги чака следващата седмица на Маракана. Делиjе са, наистина, голямото предимство на Звезда в този дуел. Отдадеността, която те показват не вярвам да бъде показана от публиката в Разград. Ще бъде тежко на моите българи пред толкова хора".

За край, Божинов усети потребност да каже колко е запалителна за балканското привърженическо буре с барут всяка дума, макар и от спортист, често е точно такава - запалителна.

"Не бих искал някой да ме разбере погрешно, знам, че тук всяка изява веднага се анализира от сто ъгъла. Партизан в Сърбия е моят единствен клуб, клуб който обичам и на чийто привърженици, Гробарите, се дивя. Това ми е допълнителен мотив да подкрепям Лудогорец, като ме питате...", завърши Валери Божинов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар