понеделник, 24 октомври 2016 г.

Партизан избира президент: успешно от трети опит или нов крах?

 Са ранијих седница...
Футболен клуб Партизан днес от трети опит избира президент на Извънредно събрание, след като предходните две бяха съпътствани от редица свади, сблъсъци и липса на кворум за провеждане. Събранието е насрочено за 17 ч местно време в просторите на Спортния център Телеоптик, а за челното място в клуба фигурират двама кандидати, сегашният президент на временното ръководство и първи човек в Спортното дружество Милорад Вучелич и предвождащият опозицията Ненад Биекович, бивш футболист, треньор и спортен директор на "черно-белите".

Първото събрание през май беше прекъснато заради сблъсъка на двете страни, последвано от много обиди на делегатите, докато през септември нямаше кворум, за който не достигна един делегат.

Колко е конфузна ситуацията в Хумско най-добре говори фактът, че Футболният съюз на Сърбия, начело с президента Славиша Кокез, трябваше да реагира и да упъти отредени насоки към събранието, а и да смири напрежението.

И преди третото събрание не можаха да се заобиколят несъгласията, след като делегатите около Биекович се жалваха от "незаконни работи при избора на нови членове", два дни преди решенията на съда около този въпрос и обвиненията на опозицията.

Заради това е и голям въпрос дали Биекович и сътрудниците му изобщо ще се появят в "Земунелу", като миналият път когато не се достигна кворум, за който е необходимо присъствието на 33 делегата от общо 65-те.

Партизан няма президент от декември миналата година и напускането на Зоран Попович след болезнената загуба от Аугсбург в Лига Европа с 1:3.

Няма коментари:

Публикуване на коментар