сряда, 6 декември 2017 г.

Голата радост на футболист на Лилестрьом шокира Норвегия


Съществуват различни начини да се отпразнува спечелване на трофей (например - Купа Стенли, известният трофей, който се връчва на шампиона на НХЛ, всеки от играчите го получава за един ден и с него може да прави каквото поиска). Междувременно, изглежда че футболистите на норвежкия Лилестрьом наистина са прекалили в своята радост...

Лилестрьом е спечелил Купата на своята страна, а един от играчите на този отбор, Александър Мелгалвис Андреасен, отпразнувал това като се съблякъл на сцената за награждаването и сложил трофея пред своите гениталии.

Лилестрьом е победил Сарлсборг 08 с 3:2, а управляващото тяло на норвежкия футбол вече е изразило своето недоволство от този жест, съобщавайки че "трофеят заслужава повече уважение".

"Спечелването на Купата е голямо постижение и трябва да се отпразнува. Но това е възможно да се направи и като се покаже уважение. Сигурен съм, че футболистът не е имал намерение да обиди когото и да е, но съм сигурен и че футболистът и клуба са наясно, че това може да бъде изтълкувано така", заяви Ингве Хавик, задължен за връзките с обществеността във Футболния съюз на Норвегия.

Мелгалвис е казал, че е направил всичко спонтанно.

"Мислех, че никога няма да спечеля трофей. Приемам, че моят жест е ядосал някои хора, извинявам се заради това, но и не съжалявам за онова което направих", заяви той.

Журналистите в Норвегия са питали халфа дали мисли, че неговата баба е горда с начина по който се е отнесъл с трофея, който официално се нарича Кралска купа.

"Не вярвам, че ме е видяла. За щастие, няма интернет и не е в социалните мрежи".

Няма коментари:

Публикуване на коментар