четвъртък, 29 март 2018 г.

Собственикът на ПАОК 3 г извън футбола, клубът без титла!


Собственикът на ПАОК Иван Савидис е наказан с три години извън футбола и 100 000 евро заради въоръженото си нахлуване на терена на мача с АЕК, реши Дисциплинарната комисия на гръцката Супер лига.

Савидис, разгневен от решението да се отмени гол на ПАОК, с пистолет на кръста и охраната си нахлул на терена да се разправи със съдията Йоргос Коминис, а сега няма да може да присъства на всички мачове за период от три години.

Този ход на руския бизнесмен, когото медиите в Гърция описват като човека, който държи "половин Солун" и близък на руския президент Владимир Путин доведе до прекъсване на гръцкото първенство за няколко седмици.

Заради споменатия скандал, предизвикан от прекъсването на мача, ПАОК е наказан с минус три точки, още две за следващия сезон, три мача без присъствие на публика и 63 000 евро.

Санкциониран е и директорът на клуба Любош Михел, също заради влизане на терена, с 90 дни извън футбола и 15 000 евро.

Също така, мачът в Солун е регистриран със служебно 3:0 в полза на АЕК, който сега е на крачка от шампионската титла, защото има чак седем точки повече от втория Олимпиакос и чак 11 повече от ПАОК.

Това е първостепенно решение на ДК на Супер лигата и всички ще имат право да обжалват.

Шампионатът на Гърция продължава в предстоящия уикенд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар