четвъртък, 30 август 2018 г.

Европейските медии: Шампионът на Европа се върна, Звезда е чудо


Вестта, че футболистите на Цървена звезда за пръв път се пребориха за място в Шампионската лига отекна из цяла Европа, така редица медии се занимават с тази тема.

"Miracolo Stella Rossa" е заглавието на известния италиански Газета дело Спорт, което говори за чудото Звезда.

Испанската Марка илюстрира картина на жребия с топката на Звезда в четвърта урна в компанията на великани като Реал (Мадрид), Барселона, Байерн и останалите.

"Звезда продължи проклятието за Залцбург с епично завръщане за две минути. Невероятно, но истинско", пише Марка.

Френският Л`Екип говори за мача на футболиста с френски паспорт Мохамед Ел Фарду Бен и двата гола, които вкара за класирането, а британският Скай Спортс, че шампионът на Европа за 1991 година се е върнал на голямата сцена.

Що се отнася до региона, хърватският Индекс дава голямо пространство на успеха на Звезда, отразява и изявленията на участниците в мача в Залцбург, както и атмосферата на трибуните, под заглавието "Звезда в Шампионската лига: Губеше 2:0, а за две минути се класира", препращайки към това, че Мохамед Ел Фарду Бен постигна двата гола в рамките на 77 секунди след асистенции от Милош Дегенек.

Вечерни лист говори за "лудия мач" и изненадата, която "червено-белите" направиха в Австрия след два гола изоставане.

Черногорските Вийести излизат със заглавие "Звезда за две минути до Шампионската лига", а като един от ключовите моменти описва ходът на Ненад Кръстичич и сблъсъка с Марин Понграчич след влизането срещу Милан Павков, който пробуди отбора.

Успехът е отекнал и до Австралия в която местният "Сидни Харолд" пише за един от героите Дегенек, тамошен национал, че е имал голяма роля в елиминирането на Залцбург.

Логично, тъжните заглавия са в медиите в Австрия с подчертаване, че Залцбург и 11-и път не е успял да се пребори за място между 32-та най-добри отбора на Стария континент.

Така Кронен Цайтунг констатира, че драмата е отишла на страната на Цървена звезда и че Бен само за 77 секунди е унищожил мечтата на Залцбург за премиерно място в Шампионската лига.

"Болезнено равенство, Звезда отива напред заради правилото за голове като гост", пише Кронен.

Куриер съобщава, че най-малко 8000 сръбски привърженици на "Ред Бул Арена" са празнували класирането в елитния турнир.

"Трудно Залцбург ще се оправи от такъв удар", заключават австрийците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар