събота, 29 септември 2018 г.

Пред пълен Полюд Хайдук напада Динамо


Деветият кръг на ХНЛ донася най-голямото хърватско дерби между Хайдук и Динамо. Двубоят се играе на Полюд от 17:30.

Динамо след осем изиграни кръга бяга на Хайдук с чак десет точки, "модрите" са първи в класирането, докато "билите" държат шесто място.

Хайдук вчера потвърди, че до 14 ч е продал 21 хиляди билета, а до началото на мача се очаква да се продадат и останалите билети и на днешното дерби би трябвало да има около 30 хиляди домакински привърженици, а гостите от Загреб се очаква да бъдат около хиляда.

ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ:

Запад - 90 куни (деца 45 куни) 24 - 12 лв
Изток - 70 куни (деца 35 куни) 18,5 - 9,25
Север - 50 куни (деца 25 куни) 13 - 6,6
Юг - 50 куни (деца 10 куни) 13 - 2,65

Двубоят на Полюд обявиха Ненад Бйелица и Зоран Вулич.

"Динамо играе на контри и полуконтри. И вкъщи и навън. Имат отлични крила. Олмо, Хайрович, Гавранович... Всички са отлични играчи. Но на никой няма да дадем да бъде шеф тук", заяви треньорът на Хайдук Вулич и продължи:

"Изиграл съм много големи дербита с Динамо и тези мачове са ми в чудесните спомени, особено онзи от 1987 на Максимир, който завърши 3:3, когато забих гол на Ладич от 30 метра. Често си спомням за тези големи дербита, но с оглед на случките в последните дни, това правя с тъга и меланхолия. Защото по времето на мачовете за които си спомням владееше общност, ВВВ и Торсида бяха на една и съща страна. А днес, когато видите какво правят, хваща ме тъга, искрено. Липсват ми времената в които Хайдук и Динамо играха големи мачове, в чудесна атмосфера, но без привърженически сблъсъци и неприятелства. Така че ето днес по повод този мач трябва да говоря за нещо което няма връзка с футбола", заключи Вулич.

Бйелица изтъква, че Хайдук има нова енергия

"Имам високо мнение за Вулич, неговите предишни резултати с Хайдук, както и настоящите, показват колко добър треньор е. Сега Хайдук изглежда различно в сравнение със старта на сезона, има нова енергия. Със своите игри Хайдук и Динамо заслужиха големият интерес, който има към дербито", заяви Бйелица преди заминаването за Сплит.

Хайдук и Динамо от първата минута трябва да тръгват нападателно 

Очаквани състави:

ХАЙДУК (4-3-3) Посавец - Юранович, Вучур, Лопес, Филип - Палаверса, Хамза, Цакташ - Жаиро, Ивановски, Гюрчо

ДИНАМО (4-1-4-1) Ливакович - Стоянович, Теофил, Дилавер, Леовац - Адеми, Кадзиор, Гояк, Олмо, Оршич - Гавранович

Според Трансфермаркт отборът на Хайдук струва 19 милиона евро, докато общата стойност на състава на Динамо е 50 милиона евро.

Дербито започва от 17:30, а ще го съди Иван Бебек.


Няма коментари:

Публикуване на коментар