понеделник, 21 януари 2019 г.

Съдия 10 минути гледа запис на ВАР и отмени гола


В Мексико се разигра най-интересния епизод от ВАР в неговата кратка история на съществуване. В рамките на 3 кръг на Лига МХ Гуадалараха посрещна Толука и победи с 1:0, а за това много помогна ВАР технологията, която отмени гол на гостите.

В 82-ата минута Толука, изглеждаше, изравни резултата чрез Тривери, който с глава отблизо отправи удар, а вратарят Гудино частично го отби. Топката с целия обем премина голлинията, но заради ефекта при докосването на вратаря се върна навън.

Гостите не можеха да повярват, а когато се погледне забавен кадър е трудно да се повярва, че съдиите отмениха това попадение. Трябва да се каже, че ВАР технологията няма връзка с тази на голлинията, която е задължена да съобщи на главния съдия дали топката е преминала с целия си обем.

Интересно е също така че мексиканците ползват ВАР, но не и технология, която им осигурява сигурни решения в такава ситуация.

Главният съдия на мача десетина минути проверява записа и се консултира с ВАР стаичката, като в крайна сметка отсъди в полза на домакина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар