сряда, 23 януари 2019 г.

Играчи на ФИФА опитват да спечелят от нещастието с Емилияно Сала


Нещастието с Емилияно Сала шокира света, а се отрази и на най-популярната футболна електронна игра. Малък брой играчи във ФИФА 19 набързо след нещастието започнали да купуват евтино FUT картички на Сала и да ги продават на много по-високи цени. Така цената на картичката е скочила от 350 на чак 10 хиляди. Потвърдят ли се най-лошите прогнози, ЕА Спортс ще блокира възможността за купуването на картичката на Сала в играта, заради което нейната цена ще нарасне още повече. Ходът бе осъден от многобройни играчи и изтъкнати членове на ФИФА обществото.


Емилияно Сала след чудесния първи дял на сезона в Нант, за който във всички надпревари постигна 15 попадения, за 17 милиона евро премина в Кардиф и така стана най-скъпият играч в този клуб. Въпреки че при излизането на ФИФА 19 получи картичка с обща оценка 77, заради добрите мачове във Франция получи IF картичка с обща оценка 81. След нещастието малък брой играчи купиха евтини картички на Сала и ги препродаваха по много по-завишени цени, надявайки се, че ЕА Спортс ще блокира получаването на неговата картичка чрез пакети във ФИФА 19. Това за съжаление не е за първи път във ФИФА обществото.

Цената днес от рано сутринта започна да пада, но на графика ясно се вижда опитът на някои да се опаричат от нещастието на аржентинския футболист, поне в играта.


Същото се опитаха да направят и след трагичната смърт на играча на Фиорентина Давиде Астори през 2018 и самолетната катастрофа от 2016 в която бразилският Шапекоенсе изгуби почти целия отбор. Играчите във ФИФА опитваха да използват ситуацията, за да придобият пари наречени ФИФА монети, виртуална валута в играта с която купуват пакетчета, картички и екстри в някои режими в играта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар