четвъртък, 4 април 2019 г.

Борусия (Дортмунд) се подигра на Бонучи


Леонардо Бонучи попадна в окото на бурята във футболната общественост заради изявлението си след мача между Каляри и неговия Ювентус.

"Старата госпожа" спечели с 2:0, но победата остана в сянката на случилото се с младия нападател на гостуващия отбор Мойс Кийн. Кийн и Блез Матюиди търпяха расистки обиди от трибуните, а тогава младият нападател им отговори брилянтно.

Кийн вкара втория гол за торинците, като застана пред привържениците на Каляри и ги смълча. Големият скандал се случи едва след мача, след като Леонардо Бонучи говори пред медиите и каза, че не са виновни само запалянковците, а и Кийн.

Привържениците на Ювентус жестоко осъдиха думите на своя защитник, който защити расистките скандирания от трибуните. Бонучи също така попадна под удара и на много футболисти, както и клубове.

По повода се огласи и Борусия (Дортмунд) и "спусна" Бонучи. Немският клуб публикува фотография от момент в който Марко Ройс посрами Бонучи и му прокара топката между краката и по този начин ясно осъди изказването на защитника на Ювентус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар