вторник, 1 септември 2020 г.

Потенциално балканско дерби пред портите на ШЛ - Олимпиакос срещу Цървена звезда


Ако преодолее Омония, Цървена звезда ще се изправи срещу Олимпиакос в опит да се класира за трети пореден път в Шампионската лига! Жребият в Нион днес реши да се сблъскат два отбора, които през миналата година играха в една група в турнира.

Като непоставен клубът от Белград можеше да се срещне със Залцбург, Славия от Прага, както и с победителя от третия кръг квалификации от двойката Ференцварош - Динамо (Загреб). През миналия сезон се видя, че Олимпиакос може би е с нюанс по-качествен от червено-белите от Сърбия, но в Белград Звезда празнува след 3:1, а в Атина шампионът на Гърция с 1:0. Така че, всичко е възможно в потенциалното балканско дерби.

За да стигне до груповата фаза на елитния турнир Цървена звезда първо трябва да елиминира в Кипър Омония на 15 или 16 септември. Първият мач от баражите ще е на 22/23 септември, а реваншът по програма е на 29/30.

Победителите влизат в груповата фаза на Шампионската лига, което носи 20 000 000 евро. Победените отиват в груповата фаза на Лига Европа, където вероятно ще имат по-добри шансове да играят и през пролетта.

Плейофи на Шампионската лига

Пътят на шампионите

Славия Прага - Йънг Бойс/Мидтиланд
Макаби Тел Авив/Динамо Брест - Залцбург
Олимпиакос - Цървена звезда/Омония
Карабах/Молде - Динамо/Ференцварош

Пътят на нешампионите

Краснодар - Бенфика/ПАОК
Гент/Рапид Виена - Динамо (Киев)/АЗ Алкмаар

Няма коментари:

Публикуване на коментар