понеделник, 29 ноември 2010 г.

Шамак призна, че за Висшата лига е нужна физика


Нападателят на Арсенал Маруан Шамак призна, че на старта на кариерата си в английския гранд се изправя пред теста на физическата сила във Висшата лига. Стрелецът дойде в Северен Лондон през лятото от Бордо, разкривайки, че френското първенство не го е подготвило за изпитанията на Острова.

Шамак се адаптира добре към английския стил, отбелязвайки 10 гола за Арсенал, включително и при победата с 4:2 над Астън Вила в последния кръг. Попаденията му идват с цената на травми във врата и раменете.

"Никога не съм бил в такова състояние в Бордо. Нещата тук са в друго измерение. Срещу Уест Хем изпитвах невероятна болка във врата. Не можех да си завъртя главата. За всяка топка за която се борех бях блъскан, а съдията не свиреше нищо", заяви Шамак.

"Във Франция когато ме бутаха падах и получавах фаулове. Тук се играе твърдо, трябва да стана и да играя. След мач във Висшата лига напускам терена с болки в тялото, с белези от драскотини, схванати мускули. Три дни по-късно всичко се повтаря", допълни 26-годишният "артилерист".

Няма коментари:

Публикуване на коментар