петък, 10 декември 2010 г.

Платини: Възможно е Мондиал 2022 да е през януари


Немската легенда Франц Бекенбауер наскоро предложи Световното първенство през 2022 г, което ще се проведе в Катар, да се проведе през януари, за да се предпазят играчите от летните горещини в арабската държава. В негова подкрепа се обяви и президентът на УЕФА Мишел Платини, който също е на мнение, че е добро решение турнирът да се състои през зимата.

"Истина е, че ако говорим за Мондиал в Гълфа през януари, ще е по-лесно за игра отколкото през юни. С това съм съгласен и защо не? Възможно е. Трябва да се пресметнат някои неща. Колко почивка да дадем на играчите след края на първенството? Ако се играе през януари, да бъде ли февруари почивен и да подновим през март? Ще обсъждаме това доста в идните месеци и години", заяви бившият френски национал.

Дори първенството да се проведе през лятото Платини не вижда проблем. "Температурата в Далас на Мондиала през 1994 г беше 45 градуса по Целзий, ако не греша. През 1994 г и никой не критикува САЩ по онова време", допълни управникът на европейския футбол.

1 коментар:

  1. Много по-лесно би било просто мачовете да са късно вечерта, 100% ще се спаднали температурите, отколкото да се обърква графика на куп клубни първенства.

    ОтговорИзтриване