понеделник, 6 декември 2010 г.

Магат: Нойер не е за продан


Вратарят на Шалке Мануел Нойер демонстрира отлична форма при съботната победа с 2:0 над Байерн (Мюнхен), карайки треньора Феликс Магат да го засипе с похвали. Специалистът определи възпитаника си като "може би най-добрият вратар в света" и предупреди клубовете, които искат да го закупят, че желанието им няма да се сбъдне.

"Преди година може би щяхме да обмислим трансфер, заради положението в което се намирахме, но не и сега. В момента сме много по-добре финансово и не ни се налага да продадем Мануел Нойер", заяви Магат.

24-годишният немски национал е обект на интерес отстрана на Байерн и Манчестър Юнайтед. След съботната среща треньорът на мюнхенци Луис Ван Гаал потвърди, че остава обнадежден за трансфер, въпреки думите на колегата си. "Магат няма да продаде Нойер, но аз ще обсъдя това с моите шефове", сподели холандецът.

Настоящият договор на Нойер с Шалке е до 2012 г. Роденият в Гелзенкирхен вратар, който е в "кралско сините" от 4-годишна възраст, иска да играе в Шампионската лига, а предвид на незавидното положение на отбора му в класирането може и да опита късмета си другаде.

Няма коментари:

Публикуване на коментар