събота, 18 декември 2010 г.

Ще има ли Африка своя световен шампион по футбол?


Световното клубно първенство завършва тази вечер с финала между ТП Мазембе и Интер. За пръв път от основаването на турнира на финала има представител на Африка.

На 1/4-финалите африканците победиха мексиканския Пачука с 1:0, а на 1/2-финалите изненадващо посекоха бразилския фаворит Интернасионал с 2:0. Треньорът на Мазембе Ламине Н`Диайе е горд от представянето на момчетата си. "Успяхме да се справим с всички предизвикателства срещу които се изправихме. Сега ни предстои само още едно препятствие. Никога не се знае", сподели специалистът.

Към ентусиазма на наставника си се присъедини и нападателят Диоко Калютука. "Всички искаме да покажем, че можем да се мерим с големите момчета и дори да ги победим. Ако дадем най-доброто от себе си, Африка ще се гордее с нас".

На крачка от историята е и Интер. "Нерадзурите" спечелиха четири титли тази година - Серия А, Шампионската лига, Купата на Италия и Суперкупата на страната. При успех тази вечер клубът ще е първия в италианския футбол с пет големи отличия за една година. Миланският гранд дойде на Световното клубно първенство под огромен натиск, след като изостана сериозно в борбата за титлата в Италия и беше унизен от Вердер в Шампионската лига.

На 1/2-финалите Интер отупа южнокорейския Сеонгнам с 3:0. Треньорът Рафаел Бенитес е наясно с очакванията на феновете за развръзката на финала. "Очаквам мач от високо равнище, а спечелването на трофея ще ни даде така необходимия тласък за втората част от сезона. Работим както винаги и анализираме съперника, за да се подготвим. Има необходимата стръв да се изправим срещу Мазембе. Знаем, че имат силен състав и са трудни за побеждаване. Те вече сътвориха история, изненадвайки с отстраняването на бразилския Интернасионал. Мазембе заслужава да е на финал. За нас това е много важен мач - последният за тази година, но ние очакваме да спечелим още много през 2011 г и да отидем далеч във всички надпревари", разкри испанецът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар