сряда, 1 декември 2010 г.

Бенитес: Калчото е по-тактическо от английския и испанския футбол


Рафа Бенитес записа сравнително успешни периоди начело на Валенсия в Испания и Ливърпул в Англия преди да подпише договор с европейския и италиански шампион Интер. 50-годишният наставник е на "Джузепе Меаца" от лятото и вече забелязва някои разлики в сравнение с другите страни в които е работил.

"В Испания играта е по-технична, в Англия по-физическа, докато в Италия е повече тактическа. Всяка страна е предизвикателство и ми харесва да се подлагам на проверка. Тази година след световното първенство играчите се върнаха по-късно и трябваше веднага да се подготвим за два финала за трофеи", заяви Бенитес.

"Моята роля малко се промени, защото на трансферния пазар тук в Италия е като в Испания, футболният директор има последната дума, докато в Англия треньорът има по-голяма самостоятелност, въпреки че отговаря пред управляващия директор. Възможно е и при двете системи да се справиш добре", допълни испанецът.

"Напоследък не ни беше лесно, но имаме сила в дълбочина и желанието да отидем в Абу Диаби за Световното клубно първенство във върхова форма. Засега сме концентрирани над бразилския Интернасионал. Аз лично им гледах един мач и мисля, че са доста бързи и силни откъм техника. Преди началото на надпреварата ще погледнем отблизо и останалите съперници, защото въпреки че сме наясно със силните си страни, уважаваме футбола, който се играе на всеки континент", завърши наставникът на еврошампиона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар