петък, 17 декември 2010 г.

Венгер: Алмуния трябва да се бори за мястото си в Арсенал


Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че слуховете за интерес на други клубове към вратаря Мануел Алмуния няма да решат бъдещето му и той трябва да се бори за мястото си в Арсенал. Испанецът не е играл за лондончани от август, когато се контузи, спасявайки дузпа при домакинската загуба от Уест Бромич Албион с 2:3. След усложнение на травмата по време на тренировка стражът остана извън терена за още три седмици.

Според спекулациите Атлетико (Мадрид) и Малага изявяват интерес към възможността да го вземат в редиците си. Лукаш Фабиански и Войчех Шчезни за момента се предпочитани в Арсенал, а според Венгер Алмуния трябва да приеме това като предизвикателство за титулярното място.

"Ще изслушам Мануел Алмуния. Ние имаме фантастична работа. В основата й обаче е да се бориш и състезаваш за мястото си. Не може да си привилeгирован и да мислиш "Срамота е, че трябва да се боря за мястото си". Това е най-малкото. Изненадан съм, че всеки път когато някой трябва да се пребори за място и веднага се мисли, че ще напуска. Ние искаме трима вратари на топ ниво и в понеделник видяхте Шчезни, който направи дебюта си във Висшата лига, а Фабиански е на пейката. Ако нещо се случи с някой от тримата, ти трябват трима вратари на световно ниво", заяви Венгер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар