сряда, 26 януари 2011 г.

Олимпик (Лион) се мести на нов стадион през 2013 г


Президентът на Олимпик (Лион) Жан-Мишел Ола представи всички необходими документи и разрешителни за строеж на новия стадион на клуба. "Хлапетата" отдавна говорят за построяването на нов комплекс, а избраната дата за откриването е 13 декември 2013. Първоначалното име на стадиона ще е "Стад де Люмиер" (Стадионът на светлината), но в клуба се надяват някой спонсор да сложи своето име.

"Наименованието ще е като при Арсенал и Байерн (Мюнхен). Имаме контакти във Франция, САЩ, Азия и развиващи се страни. Колкото до продадените билети се надяваме да ги удвоим в сравнение с "Жерлан" още през първата година, а после и да ги утроим до пет години. Този феномен вече е виждан в Германия и Великобритания, където има нови стадиони, които имат допълнителни сгради, замествайки традиционните терени", заяви Ола пред "Льо Прогрес".

"Не искам да се замесвам в политически разправии, а да остана независим. Аз имам индустриален проект от който клубът и региона се нуждаят. Да оставим възможността да отмине ще е грешка", допълни президентът на лионци. Управникът продължава да мечтае отборът да триумфира в Шампионската лига и е твърд поддръжник на идеята, че за да се състезава на такова ниво постоянно е необходим стадион с по-голям капацитет от настоящия "Жерлан", който има 40 000 места. В региона има и силна опозиция срещу такъв мащабен проект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар