сряда, 26 януари 2011 г.

Дудек: Домакинството на Евро 2012 е голяма възможност за полския народ


Вратарят на Реал (Мадрид) Йежи Дудек с нетърпение очаква Евро 2012, което ще бъде домакинствано от родината му Полша и Украйна.

"Голяма възможност за полския народ е да проведем голям турнир като този. Всеки е щастлив, готов и работи усърдно, за да подготви събитие от топ ниво. Защото знаем въпросите, които си задава всеки, включително и аз - какво ще бъде. Ще има много за виждане освен футбола. Ако отидете в Гданск, Познан, Вроцлав или Варшава, ще видите най-доброто от Полша. Лесно може да напуснете големите градове и да видите малките градчета", заяви Дудек пред официалната страница на УЕФА.

"Имаме млади играчи и се надявам да намерят увереност, за да се представят добре. Старият ми треньор казваше, когато искаше да ни мотивира: "Когато играеш за клуба си може да имаш 100 000 привърженици или може би дори 200-300 000, но когато играеш за националния отбор получаваш подкрепата на милиони хора". Например Полша е близо 40 милиона души. Това е голямата разлика", заключи вратарят, който стана шампион на Европа с Ливърпул през 2005 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар