събота, 22 януари 2011 г.

Звезда на Андерлехт пред трансфер в Бундеслигата


Белгийският национал Джонатан Легеар е обект на интерес отстрана на два клуба от немската Бундеслига и почти сигурно ще продължи кариерата си в съседната държава. Звездата на Андерлехт беше желан под наем от английския Евертън до края на сезона с опцията да бъде закупен за 5 милиона евро през лятото.

Брюкселският гранд иска 6 милиона евро за играча си, но според медиите в Белгия ще приеме и 5 млн. Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс наблюдава Легеар при равенството 4:4 срещу Австрия в Брюксел миналия октомври и остана впечатлен от уменията му да играе по десния фланг като халф или нападател. Шотландецът търси заместник на продадения на Тотнъм Стивън Пиенаар, но има ограничен бюджет.

"Евертън няма много пари за харчене. Дейвид Мойс следи Легеар от известно време и го гледа лично. Иска го под наем и да го купи през лятото. Наем е невъзможен. Два немски клуба го искат и той сигурно ще напусне през януари", разкри източник близък до "карамелите". Трансферният рекорд на Евертън е платените 18,5 милиона евро и допълнителни 2 милиона по различни клаузи за друг белгийски национал - Маруан Фелайни, който дойде на "Гудисън парк" през 2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар