понеделник, 21 февруари 2011 г.

Топ 5 на хулиганските удари с глава


След проявата на капитана на Милан Дженаро Гатузо като истински пещерняк след двубоя от Шампионската лига срещу Тотнъм, футболните фенове си припомниха най-популярните хулигански удари с глава. Италианският национал първо хвана за врата помощник-треньора на англичаните, а след края на мача го удари, за да изрази пълното си безсилие за загубата с 0:1 насред Милано.

Топ 5 на хулиганските удари с глава:

5 Нани - Манчестър Юнайтед - Уест Хем - май 2008 г

Португалското крило на Манчестър Юнайтед Нани удари опонента си Лукас Нийл, но случката не се помни основно заради самия сблъсък. Двамата реагираха доста артистично - Нийл се просна на терена, сякаш беше ударен с чук, а Нани последва примера му, но съдията Майк Райли не се заблуди и показа червен картон на играча на Юнайтед.

4 Дженаро Гатузо - Милан - Тотнъм - февруари 2011 г


Минута на лудостта за Дженаро Гатузо, който искаше да се разправи с бившия нападател на Милан Джо Джордан, преди да го удари с глава. Италианецът се извини за деийствията си, но няма да е лошо да поднесе лични извинения на Джордан, ако се съди по начина по който служителят на Тотнъм се озъби след случката.

3 Норберт Мейер - Дуисбург - Кьолн - декември 2005 г

Треньорът на Дуисбург Норберт Мейер може да работи и като комедиант, след като направи сцена с "удрянето" на глава на нападателя на Кьолн Алберт Щрайт. Наставникът е агресорът, но бързо след като осъзнава какво е направил пада на тревата и не става. Щрайт също се стоварва на игрището, въпреки че контактът е минимален. По-късно стадионът е проверен за снайперисти, но такива не са открити.

2 Дион Дъблин - Астън Вила - Бирмингам - март 2003 г


Постъпката на Дион Дъблин може да се нарече само по един начин - брутална. Нападателят на Вила налита агресивно срещу Роби Савидж и всичко завършва с известната старомодна целувка на Глазгоу. Потърпевшият не получи контузия. По-късно Дъблин се извини на съотборниците си, но няма сведения да се е извинил на Савидж.

1 Зинедин Зидан - Франция - Италия - юли 2006 г


Зидан е на първо място заради важността на всички последствия - той удари с глава защитника на италианците Марко Матераци, получи червен картон, а родината му загуби след изпълнение на дузпи финала на световното първенство. След размяна на обида Зинедин, който има алжирски корени, удари в гърдите по-високия си опонент и го повали. Това беше и последният мач на Зизу за "петлите".

Няма коментари:

Публикуване на коментар