четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Висшият съд постанови: Партизан да върне стадиона на Войската

Дългогодишният спор между Спортно дружество Партизан и Министерството на отбраната относно притежанието на стадиона на Хумско наближава към своя край. "Черно-белите" могат да останат без съоръжението на което тренират многобройни спортисти, а там играе мачовете си и футболният клуб. Във вторник Висшият съд в Белград отсъди в полза на Министерството на отбраната, след като Войската твърди, че има право на стадиона на някогашната Югославска народна армия.

"Във вторник на сайта на Висшия съд в Белград се появи информация, че предметът е решен в полза на подалия жалба, а в този случай това е Министерството на отбраната. Междувременно адвокатите, които представляват Спортното дружество още не са получили решението", заяви генералният секретар на "Черно-белите" Дарко Грубор.

Той припомня, че спорът с Министерството се води от Спортното дружество от 1997 г, а не от футболния клуб и че ще се реагира, като дойде решението на съда. "Договорът е, като дойде решението на съда да се съберат адвокатите и директорите на спортните дружества и да решат как да се продължи. Това не е крайно решение. Може да се обжалва", допълни Грубор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар