петък, 11 юли 2014 г.

Гол ли е първата дузпа за Холандия

Ден след полуфинала на Световното първенство между Холандия и Аржентина се появи снимка на дузпата изпълнена от Рон Влаар, която показва как топката може и да е минала голлинията. Защитникът би първия наказателен удар за страната си, Ромеро я отрази и отиде да празнува.

Това, което не се видя на камерите в първия момент се появи в последствие на запис в интернет. От краката на аржентинския вратар топката тръгва обратно към терена, но след необичаен полет се връща км вратата и спира някъде около или зад голлинията.

Главният съдия от Турция Джунейт Чакър не отсъжда нищо, трибуните се одушевяват, а серията дузпи продължава. Но кой знае какво би било, ако беше зачетен гол.

Интересно е, че технологията за голлинията за този мач не е била употребена при изпълнението на дузпите. Остава и под въпрос дали холандецът докосна топката преди тя да тръгне на необичайния си път към вратата.

Дали е гол или не преценете сами. Във всички случаи положението много напомня на случая отпреди няколко години когато топката видимо мина голлинията, а съдията зачете попадението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар