петък, 25 юли 2014 г.

Треньорът на Коста Рика напусна


Треньорът Хорхе Луис Пинто реши да напусне националния отбор на Коста Рика, който изведе до 1/4-финалите на Световното първенство, защото от Федерацията му забранили да си избере щаб.

"Осъзнах, че няма да мога да разчитам на условия да продължа работата си", заяви 61-годишният колумбиец на собствената си интернет страница.

Договорът на специалиста приключи през този месец, въпреки че костариканците за пръв път достигнаха до последните осем на Мондиал, играейки вълнуващ бърз контраатакуващ футбол.
"Не беше възможно да постигнем разбирателство. Запитах се какво допринесоха всички тези успехи в Бразилия?", допълни Пинто.

Президентът на местната федерация Едуардо Лий потвърди на пресконференция, че двете страни не са успели да постигнат разбирателство.

Коста Рика не допусна нито една загуба в пет мача, преди да отпадне след изпълнение на дузпи срещу Холандия.

"Някои в моя екип нямаха моя стил. Имах различия с щаба си, исках да са посветени на работата си. Преди година и половина член на екипа каза на президента Лий да се отърве от мен, че под мое ръководство няма да се класираме на Световното първенство. Спах с врага си година и половина. Боли ме да напусна Коста Рика, защото свърших чудесна работа тук. Настоях щабът да бъде разпуснат, но те не приеха", заяви треньорът.

"Искам да благодаря на Пинто с цялото си сърце за работата му, която без съмнение беше ключова за постигането на успехите ни в Бразилия. За нещастие не можахме да се разберем по някои въпроси", декларира Лий.

Колумбиецът, който пое отбора през 2011 г, класира централноамериканската държава на четвъртото й световно първенство, при втория си престой начело. Пинто ръководоше състава през 2004-2006 г. Водил е и родината си между 2007-2008 г.

Пинто ще прегледа възможностите пред себе си след предстоящия международен конгрес на треньорите в Германия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар