събота, 10 януари 2015 г.

Трябва ти голаджия? В интернет има всичко

Интернет има отговор за много неща. По-евтина кола, полет в последната минута, супер герой, който да ти спечели мача.

Втородивизионният Уикъмб Уондърърс, воден от Лоури Санчес, гостуваше на стадион "Филбърт" за 1/4-финал от Купата на ФА през 2001 г, с проблеми във вкарването на голове.

Предната седмица мениджърът реши да търси изход от кризата с контузени, публикувайки обява на клубната интернет страница "Търси се нападател".

Журналист от Би Би Си забелязал обявата и написал материал, придавайки й по-голяма публичност. Агентът на 25-годишния Рой Есандох, свободен футболист някъде във Финландия, забелязал статията и веднага позвънил на Уондърърс , за да предложи услугите на своя клиент.

Санчес се съгласил да привлече играча. Останало както казват е история.
Кой е мистериозния киберчовек Рой Есандох?

Роден в Белфаст и отгледан в Гана, Есандох започва кариерата си в Къмбърнаулд Юнайтед в Шотландската централна лига, на 16 години. След бавен старт си проправя път до Ийст Файф и Мъдъруел, за да се озове във ВПС Вааса във Финландия, където прекарва два сезона, бележейки девет гола през втория.

Когато парите във Вааса свършват е време да потърси нов отбор и след два свободни мача с Ръшдън енд Даймъндс през миналия месец, телефонът му позвънява. Предложен му е двуседмичен договор и Есандох се съгласява да се присъедини към евентуалния убиец на гиганти. Без да посети тренировка се появява като резерва в двубой на Уикъмб. В последните мигове на битката с Лестър към него е насочено центриране.

"В следващия момент топката беше точно пред мен", заявява той.

Есандох се извисява над всички и отбелязва с глава в заключителните секунди, за да донесе победата на отбора си. С този гол в добавеното време разбива мечтите на Лестър в Купата на ФА.

"Помислих си "Не мога да повярвам - страхотно". Все още мисля за този гол", добавя Есандох.

Пристигнал в Англия само преди две седмици, той не знае имената на всичките си съотборници. Но какъв по-добър начин да изпита от първа ръка романтиката и непредвидимостта на Купата на ФА? А договорът му ще изтече преди 1/2-финалите.

"Лудост, не е ли?", усмихва се той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар