петък, 16 октомври 2015 г.

Божинов и Бандаловски с нов треньор, Партизан не помнено далече от Звезда

Ръководството на Партизан след новия провал в първенството трябваше да реагира, като в четвъртък официално смени треньора.

Новият наставник, 40 по ред в 70-годишната история, ще бъде Иван Томич.

Управата на "черно-белите", след най-новия провал в първенството, равенството с Радник в Сурдуцила (2:2), трябваше да реагира експресно, а смяната на Зоран Милинкович изглежда логично решение.

Милинкович спечели 26-ата титла и донесе успех на международната сцена - две победи и първо място в груповата фаза на Лига Европа (клубът спечели над 6 милиона евро!), но в шампионата не успя да спре постоянното потъване на кораба - в града в подножието на Чемерник и Кукавица разочарова привържениците за седми път в 13 кръга.

На цели 11 точки зад Цървена звезда (като комшиите имат и мач по-малко) - не помнено!

Ръководството на Партизан е имало сложен избор: като кандидати са фигурирали Велко Паунович, Иван Томич и Игор Спасич.

Треньорът на златните "орли" вече няколко пъти отказва на родния си клуб и преговаря с испанския Алмерия, така че първи в списъка стана - Томич!

Някогашният спортен директор на "черно-белите" във вторник вечерта напусна поста на треньор на младежкия национален отбор на Сърбия (1998 г) и пое шампионския филиал - Телеоптика. Вчера с новите питомци провел и първа тренировка, но последвала покана от по-големия брат.

Управителният съвет на Партизан в четвъртък потвърди взетото решение: Иван Томич наследява Зоран Милинкович!

Томич е роден на 5 януари 1976 г в Белград, започва кариерата си в новобелградския Раднички, от 1993 г е в Партизан, 1998 г преминава в Рома, в чужбина с успех играе и за Алавес (финал за Купата на УЕФА) и Райо Валекано.

При "черно-белите" се връща през 2004 г, като беше сред лидерите в отбора на Владимир Вермезович, който презимува в Европа.

Доказа се и като спортен директор с привличането на Ламина Диара, Алмамия Морейра, Жук, Клео...

За националния отбор на Югославия има пет мача, беше асистент на Любинко Друлович на турнето на "орлите" в САЩ и Бразилия през 2014 г, с младежкия национален отбор (1996 г) не се класира на Европейско първенство, губейки турнира в Холандия от домакина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар