сряда, 13 януари 2016 г.

Истерия, делириум, екстаз: В Сао Пауло полядуха от завръщането на Лугано

Foto: AP/TanjugДиего Лугано е едно от най-значимите имена в уругвайския футбол в последното десетилетие, но нито в родната земя, нито където и да е по света няма такъв статус какъвто има в Сао Пауло.

Там той е - Бог!

Преди десет години с трикольорите беше на покрива на света, печелейки Копа Либертадорес и Световното клубно първенство, прекара там три незабравими сезона, а после се впусна в европейска одисея. Сега отново е на мястото на успеха, на 35 години.

Лугано подписа едногодишен договор с бразилския клуб и вероятно тук ще завърши кариерата си, което постави запалянковците в състояние на транс и те му организираха посрещането каквото рядко се вижда. По преценка на бразилските медии, повече от хиляда привърженици се събраха на летището да дочакат своя герой, а когато той се появи настана пълен хаос.

Еуфория, делириум, истерия, лудост са благи думи да опишат отношението на масата когато уругваецът се появи на терминала. Буквално едва проби през екзалтираната навалица, за да се добере до колата, която го евакуира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар