вторник, 1 март 2016 г.

В Босна и Херцеговина съдия герой спаси живота на млад футболист

Darko Obradović, foto: Printskrin Мачът от младежката футболна Премиер лига на Босна и Херцеговина между Зрински и Олимпик беше белязан от храбрата и хитра реакция на съдията Дарко Обрадович, който след неприятен удар спаси живота на футболиста на Олимпик Белмин Халилович.

В средата на първото полувреме вратарят на Олимпик Ирфан Шеткич случайно удари с коляно в главата Белмин Халилович. Младият защитник загуби съзнание, а благодарение на бързата реакция на съдията Обрадович всичко завърши добре.

"Теренът беше мокър и хлъзгав, което предполагаше сблъсъци между футболистите. Отбранителният играч остана да лежи на тревата, а по положението на тялото разбрах, че нещо не е наред. Не за пръв път се срещам с това, защото и аз съм играл футбол и съм бил в такива ситуации. Изтичах от страх, инстинктивно, а през главата ми премина какво трябва да направя. Останалите играчи започнаха да се паникьосват, както и публиката. Всички се разтревожиха", заяви Обрадович.

Храбрият съдия допълни, че очите на младия футболист са били затворени и е бил в безсъзнание.

"Оказах му първа помощ. Два пъти неуспешно опитах да му извадя езика. Тогава от третия, най-силен опит, успях в намерението си и си помислих: "благодаря ти боже, че всичко мина както трябва", сподели Обрадович.

Халилович бързо се оправил и продължил мача, а Зрински накрая победил с резултат 4:1.

Както изтъква Обрадович, младият футболист няколко пъти му звънял на мобилния телефон да му благодари, че му е спасил живота, въпреки че не помни какво се е случило, защото е бил в безсъзнание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар