сряда, 29 юни 2016 г.

Миналогодишният финалист в Лига Европа вече не съществува?!

 
Украинският елитен Днепър от Днепропетровск от днес вече не съществува?!

Според информацията на украинската агенция Интерфакс, бизнесменът Ихор Коломойски отказал да плати дълговете на този клуб и решил да го закрие.

"Нашият Днепър е свършен. Никой вече нищо не иска да плаща. Клубът и отбора вече не съществуват. Междувременно, Днепър Арена, великолепният стадион няма да остане празен, защото има възможност друг клуб да дойде да играе мачовете си тук, Волин (Лутск) или Натфовик (Охтурка). Има идея да се основе нов клуб, ако частници от региона поискат това, но това засега е само идея", цитира агенцията изказване на Коломойски.

Според съобщението на сайта, правни застъпници на Днепър търсят между политици и местни бизнесмени инвеститори, които биха вложили пари в нов отбор, който да се състезава в ниските рангове на украинския футбол.

От клуба съобщиха, че имат финансови проблеми, но няма да се закрие, както твърдят някои медии.

"За съжаление, днес е лесно да се шири дезинформация. Не съм сигурен, че нашият президент е правилно цитиран, нито знам какво се случва. Знам само някои неща: клубът още съществува, отборът се подготвя за новия сезон. Истина е, имаме проблеми, но ще се потрудим да ги пребродим", изтъкна генералният директор Андрей Стетстенко.

Днепър е основан преди 98 години, а в завършилия сезон в Украйна зае трето място, зад Динамо и Шахтьор. Никога не е бил шампион на Украйна, стигал е само до второ място, но два пъти е първенец на СССР (1983 и 1988 г).

Най-големият успех в клубната история е през миналия сезон, когато се класира на финала в Лига Европа, където беше победен с 2:3 от Севиля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар