понеделник, 4 юли 2016 г.

Величествено прощаване - Гудьонсен по най-добрия начин сред безсмъртните

 Veličanstveni oproštaj - Veliki Eidur na najlepši mogući način otišao u besmrtne!
И тази вечер влезе, започна атаката на своя отбор за втория гол - легендарният Ейдур Гудьонсен не можеше да си представи по-хубаво прощаване от националния екип.

Исландия е абсолютният хит на това Европейско първенство, въпреки загубата от Франция на четвъртфинала (2:5).

Величественият момент се случи в 83-ата минута когато на терена влезе известният капитан и сигурно най-големия играч в историята на тази държава, 37-годишният Ейдур Гудьонсен.

И някогашният ас на Челси и Барселона започна атаката по лявото крило, след размяна на няколко подавания, Исландия постигна втория си гол в мача.

Гудьонсен цели 20 години чака да играе с националния си отбор на голям турнир. Наистина, той беше резерва във Франция, но на два пъти се появи в игра и моментално слагаше капитанската лента на ръката. Просто да се знае кой е най-големият.

Гудьонсен също така има и незабравим дебют, след като на 24 април през далечната 1996 година, като 18-годишен на терена замени своя баща Арнор в приятелски мач срещу Естония.

Точно 20 години по-късно, Гудьонсен с мощни аплодисменти беше поздравен когато влизаше на терена в 83 минута на мястото на Сигторсон.

Летящият исландец, познат и по това че нерядко обичаше да играе с дълги ръкави, за своята страна записа 88 мача и постигна 26 гола и ще бъде запомнен като най-големия футболист на своята малка държава, който беше капитан на това чудесно първенство във Франция, въпреки че изигра едва 20 минути.

Но затова е и голям Ейдур Гудьонсен, представете си коя друга най-голяма звезда на някоя държава въпреки такива минути, безпрекословно остава лидер на своя отбор и чака шанс да помогне когато трябва.

Това е истински капитан.


Няма коментари:

Публикуване на коментар