неделя, 24 юли 2016 г.

Звезда пред изхвърляне от Европа

 http://images.kurir.rs/slika-724x489/svetozar-mijailovic-delije-utakmica-uefa-kazna-foto-sasa-pavlic-1469058374-953829.jpg
Футболен клуб Цървена звезда със сигурност ще бъде наказан заради пропуски в организацията на мача от втория квалификационен кръг за Шампионската лига срещу Валета.

Дисциплинарната комисия на УЕФА е получила пълно известие с фотографии от делегата Петер Фоусек от Чехия, а в следващите няколко дни ще стане ясно по какъв начин ще бъде санкциониран сръбския шампион.

Най-тежкото нарушение е хореографията, която направиха привържениците на "червено-белите" с която директно предизвика европейската федерация. Делиjе изписаха УЕФА и изобразиха чупенето на кръст на покрива на църква в Косово, в протест срещу признаването на територията от централата. На сръбския клуб са записани и обидни скандирания, хвърляне на факли и присъствие на запалянковци в ограничените пространства.

По информация на "Спорт" Цървена звезда сигурно ще бъде наказан със 100 000 евро и последно предупреждение за изхвърляне от Европа.

Има предположения, че УЕФА драстично ще накаже "червено-белите", до такава степен, че веднага да ги изхвърли от Европа, а една от възможностите е и Звезда да изиграе един мач пред празни трибуни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар