вторник, 26 юли 2016 г.

Полиция на входовете на Разград, проверяват всички сръбски автомобили

 http://images2.kurir.rs/slika-900x608/delije-foto-kurir-sport-1469526875-956593.jpg
Българската полиция е поставила контролни пунктове на входовете на Разград и спира и претърсва всички автомобили със сръбски номера.

На влизане в града от посоките Варна, Велико Търново и Плевен има най-малко по три полицейски автомобила, а на пункт между пет и десет полицаи в униформи и цивилни.

Репортер на "Курир" е бил свидетел на претърсване на бус с регистрационен номер от Зренянин с двадесетина привърженици на Цървена звезда. Двама полицаи се качили във возилото и събрали паспортите на привържениците. Описали всички пътници и претърсили буса.

По информация на изданието, в града се пускат запалянковци със закупени билети, макар да има и такива, които успели да влязат в Разград, а полицията им е записала имената и номерата на паспортите.

Засега, в самия град няма никакво напрежение. Няколко групи Делиjе, от трима до петима привърженици, са забелязани в центъра в кафенета. Няма инциденти с полиция и граждани, привържениците на Цървена звезда са мирни и чакат началото на мача.

Идването на по-голям брой Делиjе е планиран за късния следобед, преди самия мач. Домакинът спрямо реципрочността към големината на стадиона по правилата на УЕФА с 5% за гости, е подготвил 375 билета за привърженици на Цървена звезда, които ще бъдат поместени в "кафеза" на стадиона.

Все пак, привържениците на Цървена звезда са купили билети през български приятели и за други сектори на стадиона, така че се очаква да има повече от 1000 от тях на самия мач.

Заради обявения голям брой Делиjе в Разград местните черноборсаджии се надяват на добра печалба. Цената на билетите за всичките четири сектора на стадиона е била между 4 и 14 евро, а при черноборсаджиите могат да се намерят между 20 и 25. Привържениците на Цървена звезда не жалят пари и са готови да платят и двойно повече от нормалните цени само, за да влязат на "Лудогорец Арена" и да подкрепят своя клуб в много важния двубой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар