сряда, 21 септември 2016 г.

Удар с топка в главата спаси живота на привърженик на Брьондби


Привърженик на Брьондби беше уцелен с топка в главата по време на мач. Случва се, сякаш не? Това което не се случва толкова често (или никога, като сме на темата) е случилото се по-късно с този младеж...

Брьондби се подготвял за мач срещу Копенхаген, футболистите загрявали, а нападателят Камил Вилчек е, в опит да вкара гол (смята се за много важно, особено нападателите, да "пробият" на загряването, съответно няколко пъти за разтресат мрежата), пратил топката в трибуните. На нейния път се намерила главата на Давид Нилсен.

На него в помощ веднага се притекла медицинската служба на Брьондби, която го изпратила в местната болница за превантивна снимка заради евентуално сътресение на мозъка. Междувременно, по този повод е открито, че привърженикът има тумор в мозъка.

Както съобщава датският "Екстра бладет", Нилсен е опериран спешно, а сега има "много добри шансове да се оправи напълно".

Цялата история е потвърдена от самият Нилсен, който писа по темата във фейсбук страницата на привържениците на Брьондби.

"Благодаря на медицинските лица и всички работници в клуба, както и привържениците, които веднага реагираха. Не мога достатъчно да обясня колко съм благодарен на всички. Оказа се, че имам тумор в мозъка и той нямаше да бъде открит, ако Вилчек не ме беше уцелил с топката. Затова благодаря и на него", гласи съобщението на Нилсен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар