събота, 17 септември 2016 г.

Леонардо реши дербито в полза на Партизан


http://static.mozzartsport.com/img/news/b/e/7/14741299875813.jpg
Играта през първото полувреме на 152-ото дерби беше прилично лоша. Бледа игра на двата отбора и по някой опит от двете страни. При домакините най-много изпъкна Урош Джурджевич, докато от гостите нещо повече от останалите показа неуморният Славолюб Сърнич, но всичко това общо е твърде малко от онова което бихме искали да гледаме в най-важния мач в сръбския футбол.

В 11-ата минута при атака на Партизан Ристич спря с нарушение Йевтович. Всичко се случи след грешка на Полетанович. От пряк свободния удар от ивицата на наказателното поле Леонардо разтресе мрежата, но от външната страна. Създаде се оптична измама за гол и голяма част от стадиона се зарадва, но за кратко.

Звезда установи превес в контрола на топката и стигна до добър удар на Сърнич в 29-ата минута от трудна позиция. Кляич успя да се намеси и изби топката над вратата! Десетина минути по-късно шут на Уго Виейра също завърши с ъглов удар.

Второто полувреме започна с възможност за Звезда в 51-ата минута, когато Ристич центрира от лявото крило към Виейра, но той не намери топката добре и стреля далече встрани от вратата.

В 59-ата минута Партизан имаше най-доброто положение за гол. Джурджевич засече топката с глава в малкото наказателно поле, но диагоналният удар кацна върху напречната греда и излезе в аут.

В 66-ата минута Божинов беше заменен от Джурджич, който веднага след появяването си на терена имаше шанс да се разпише, но не уцели вратата.

В 69-ата минута и в Цървена звезда замениха централния си нападател. Голмайсторът на сръбското първенство за миналия сезон Уго Виейра напусна, за да влезе младата надежда Сърджан Плавшич.

Звезда можеше да създаде опасност за гол в 73-ата минута, но Канга не беше ориентиран и върна топката назад където нямаше съотборник.

В 77-ата минута контузеният Джурджевич отстъпи мястото си на идола на домакините Саша Илич. Това е и последната смяна за Николич.

След центриране от фаул от лявата страна на терена Льо Талек имаше претенции, че е бил задържан от Балажиц в наказателното поле, но Мажич не видя нищо нередно.

В 89-ата минута Джурджич изведе с глава на добра позиция Леонардо, който с ефектен удар със странична ножица прати топката във вратата - 1:0 за Партизан.

Мажич даде четири минути допълнително време. Последни възможности за Цървена звезда да избегне поражението за пръв път от 147-мото издание на дербито.

В 92-ата минута Канга изведе Руис, вратарят на Партизан Кляич тръгна да излиза, Руис бутна топката встрани, но последвалият удар беше твърде бавен, затруднен от бранител в "черно-бяло" и стражът хвана топката.

След четири дербита без победа, Партизан отново победи и отново с 1:0 на своя стадион с гол в края. Марко Николич продължава да няма загуба от Цървена звезда, а Миодраг Божович с първо поражение от Партизан.

Партизан - Цървена звезда
1:0 (0:0)

1:0 Леонардо (89 минута)

Партизан (4-1-3-2): Кляич, Вуличевич, Балажиц, Миленкович, Милетич, Евертон, Леонардо, Йевтович, Михайлович (45 мин - Стеванович), Джурджевич (77 - Илич), Божинов (66 - Джурджич)

резерви: Н. Стеванович, Богосавац, Марянович, Илич, Джурджич, А. Стеванович, Янкович

Цървена звезда (4-2-3-1): Манойлович, Петкович, Лукович, Льо Талек, Ристич, Доналд, Полетанович, Сърнич, Канга, Руис, Уго Виейра (69 мин - Плавшич)

резерви: Супич, Рачич, Плавшич, Цветкович, Ан. Лукович, Анджелкович, Фибел

Стадион: Партизан
Съдия: Милорад Мажич

Няма коментари:

Публикуване на коментар