събота, 24 септември 2016 г.

ОФК Београд на крачка от дъното - дългове заплашват да го унищожат

OFK Beograd dodirnuo dno - Sa Karaburme traže 100.000 evra za spas
Славният клуб от Стара Карабурма се намира в лошо състояние след като общият му дълг премина 4,5 милиона евро, а почетният президент съобщи, че до края на сезона на клуба са му необходими 100 000 евро да преживее.

Клубът, който до неотдавна беше един от четирите най-големи в Сърбия отдавна не крачи по пътищата на старата слава, но през текущата година преживя пълен крах и удари дъното.

След изпадането от Супер лигата кръгът с ускоряваща скорост тръгна надолу за ОФК Београд, който в момента се влачи на дъното в класирането на Първа лига, докато почетният президент опитва да отправи апел за помощ.

"Ситуацията е лоша, но не безизходна. Проблемите са се натрупвали, но не можем да анализираме това сега, защото основната цел е намерим 100 000 евро, за да преживеем до края на полусезона", съобщава почетният президент Момчил Минич.

Човекът който пое президентската функция до изборния съвет, който ще се проведе след завършека на първия полусезон обясни за "Вечерни новости" как ОФК Београд дължи над 4 милиона евро, но най-големият баласт представляват текущите задължения на клуба, които не може да изпълнява.

"Репрограмирахме данъчния дълг, агенциите и мениджърите не трябва да им плащаме веднага, така че нямаме такъв натиск. Но, нас от друга страна ни притесняват дълговете към ЕПС, за вода, отопление и особено към работниците на които се дължат вече 12 заплати", изтъква Минич.

"Романтиците" от началото на сезона вече смениха двама треньори и е доведен Дражен Дукич да стабилизира отбора и да опита да вдигне формата на играчите, за да се избегне още едно изпадане.

"Сами дойдохме до тази ситуация с работа или бездействие, никой не ни е виновен. Междувременно, оплаквания няма, изход от тунела трябва да се намери, защото ОФК Београд не трябва да пропадне", сигнализира почетният президент Минич.

ОФК Београд е основан преди повече от сто години, родил е някои от най-добрите футболисти, които е имала бивша Югославия, а не толкова отдавна на "Младежкия стадион" гостуваха клубове като Атлетико (Мадрид), Галатасарай, Оксер...

Няма коментари:

Публикуване на коментар