четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Играли почти 30 години на крив терен!

 Криви терен Линијерса у Сан Хусту
Новината от категорията "вярвате или не" стига до нас от Аржентина. Един от тамошните нискоразредни клубове е играл почти 30 години на крив терен, но националният футболен съюз му нареди да го изправи до 15 декември, за да не бъде закрит!

Клубът Линиерс от петата лига на Аржентина играе на този терен от 1987 година. От въздуха се вижда, че е начертан така че повече прилича на трапец отколкото на правоъгълник. Играчите на този клуб се научили максимално да използват тези линии, но АФА нареди на клуба да поправи това.

Президентът на Линиерс Марсело Гомес заяви, че клубните функционери разбрали, че теренът е крив чак когато погледнали снимка от въздуха в услугата Карти на Гугъл.

"Теренът винаги е работил без проблем. Знаехме че това е нещо което накрая трябва да поправим, но нареждането стигна като изненада", заяви Гомес.

Бившият играч на клуба Силвио Фуентес заяви, че е свързан с терена на който е постигал голове директно от ъглови удари, които в Аржентина се наричат "олимпико".

"След тренировки винаги оставах да шутирам от ъгловия удар. През цялата кариера съм вкарал девет "олимпика", от които пет са тук в Линиерс", заяви Фуентес.

Специалистите казват, че изкривената голлиния не помага при изпълнението на ъглов удар, но пречи на вратаря.

"Нашият терен винаги е имал криви линии. Никой не се е ядосвал заради това. Противниковите отбори биха се шегували с нас, но всички знаеха, че теренът е малко ненормален", заяви нападателят на Линиерс Макси Кастано.

Няма коментари:

Публикуване на коментар