вторник, 1 ноември 2016 г.

ФК Шефийлд кандидатства в ЮНЕСКО за Световно културно наследство

Sheffield FC apply to UNESCO for World Cultural Heritage
ФК Шефийлд отпразнува 159-ия си рожден ден през тази седмица, най-старият футболен клуб в света оцени един подарък над всички останали.

Докато честитките за рождения ден летяха от местния съперник Халъм ФК до световната централа ФИФА, клубът съобщи, че ще кандидатства в ЮНЕСКО за статут на Световно културно наследство.

Изявление на интернет страницата на клуба потвърди, че ще кандидатства Олив Гроув да бъде признат като мястото където първият футболен клуб в света е започнал да играе, както и че ще поиска подкрепата на британското правителство по случая.

Правителството на Нейно Височество получи почетно членство в клуба и беше обявено за "Бъдещ защитник на футбола" в съобщение от президента Ричард Тимс.

Ако бъде прието, Олив Гроув ще стане 29-ия обект от Световно културно наследство във Великобритания, присъединявайки се към Кентърбърийската катедрала, дворецът в Уестминстър и Пътят на великаните в престижния списък.

Приемането на Олив Гроув ще бъде революционно, тъй като спортното наследство традиционно е недоглеждано от ЮНЕСКО, което се фокусира на исторически или архитектурни обекти. Олимпия и Колизеума са в списъка по тези критерии, а не заради спортното си значение.

ФК Шефийлд се надява да се завърне на Олив Гроув и досега е събрал 150 000 паунда за тази мечта, финансирайки нов терен на игрището което е отдадено на клуба с разбирателство с Градския съвет на Шефийлд.

Крайната цел е 2 милиона паунда, за да се построи цялостен стадион, прогресът остава бавен, но поставянето на нов терен година след началото на кампанията е обещаващ старт.

На терена, новините не са толкова добри този сезон, като ФК Шефийлд е на 20-о място в Ево Стик Северна Лига Първа Дивизия Юг след 13 кръга.

Отборът на дамите се справя по-добре, като е на пето място с мач по-малко срещу новака Йовил в неговия дебют в ниво WSL 2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар