четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Затова Борусия е голям клуб: разкриха причината за наказанието на Обамеянг

http://cdn.tf.rs/2016/11/03/obamejang-485x274.jpg
Борусия (Дортмунд) победи с 1:0 Спортинг (Лисабон) на свой терен в 4-ия кръг на Шампионската лига и така си осигури класиране във фазата на елиминациите. "Жълто-черните" играха без най-голямата звезда в отбора си, Пиер-Емерик Обамеянг, който беше наказан преди мача.

- Беше много трудно без него. Но, нямах избор. Решението беше взето във вторник следобед. Ще се върне за следващия мач - заяви треньорът Томас Тухел след мача.

Медиите веднага започнаха със спекулациите защо най-добрият стрелец на Борусия е наказан от клуба. Първоначално се мислеше, че заради желание за трансфер, защото го искат множество елитни европейски клубове, между които и Реал (Мадрид).

Все пак, това не е причина за наказанието, а непрофесионалното поведение на габонеца. Той е бил на купон в Милано в понеделник, само два дни преди мача със Спортинг в Шампионската лига.

Това все още не е официално потвърдено като причина, а като една от възможностите се споменава и че е провел телефонен разговор по време на събирането на клуба преди мача. Президентът на клуба веднага подкрепи треньора и застана зад неговото решение да накаже най-голямата звезда в състава.

Каквото и да е било, Борусия показа, че е голям клуб и с немците няма шега и на никого не се прощава, дори и на най-голямата звезда в отбора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар