четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Суботич се завърна! С цял мач и победен гол след година и половина


На пътя към стадиона му се повредил автомобилът, бутонките били с половин номер по-малки, но издържал всичко и накрая заплака от щастие

Успешно завръщане! Невен Суботич успя да издържи темпото и пълни деветдесет минути футбол, първите след пълни осем месеца пауза, и то в триумфа на дублиращия отбор на Борусия (Дортмунд) над Рьодингхаузен с 1:0. Става въпрос за мач от Регионална лига Запад, който беше решен точно от Суботич с негов гол в 86-ата минута, засичайки топката след ъглов удар.

Интересното е, че това бил единственият светъл момент за някогашния национал на Сърбия. На път към стадиона му се повредил автомобилът, бутонките били с половин номер по-малки, но издържал всичко, изигра 90 минути и накрая заплака от щастие. Отбеляза гол след година и половина...

Тромбоза в ръката, операция на ребра, пропаднал трансфер в Мидълзбро, дълга рехабилитация - всичко остана зад гърба на сръбския защитник, като лоши спомени. От сряда, 23 ноември, Невен реши да гледа само в бъдещето дори и да не е светло в Дортмунд (има договор до 2018 г, но конкуренцията в отбраната е огромна).

Суботич имаше много емоционално завръщане заради което е щастлив, а казва, че на всяка цена искал да играе през всичките 90 минути, а не 60 както му предложили от клуба.

"Ще пробвам да играя в колкото се може повече мачове в остатъка от сезона. Тренировките са едно, но не съществува нищо по-добро от изиграване на мач. Доволен съм, защото Дортмунд ми позволи всичко това. Когато ви е позволено да си играете в Дисниленд, защо да си ходите вкъщи", в своя стил заяви Суботич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар