сряда, 23 ноември 2016 г.

Счупилият всички закони на физиката: Да пробвам още милион пъти - бих вкарал гол


Четвърта сръбска дивизия отново попадна в центъра на футболната общественост! Този път и в световната, а причината е Милан Джуричич и неговият невероятен пропуск за който говорят всички.

Първо най-добрият сръбски футболен съдия Милорад Мажич свири в Белградската зона с цел да се популяризира нискоразредния футбол в Сърбия, а в неделя футболистът на Локомотива Милан Джуричич направи пропуска на годината (или в историята), който обиколи света и допълнително рекламира този ранг надпревара.

22-годишният играч можеше да подпечата победата в гостуването на Турбина (2:1), след като дриблира покрай вратаря на домакините и се намери сам на голлинията. Но пропусна невъзможното, а действието му обиколи планетата. Самият Джуричич обясни как е станал интернет сензация.

- На вратаря на Турбина му прокарах топката между краката и продължих към опразнената врата, а когато исках да стрелям, тя отскочи и след удара мина над горната греда. Играл съм и в по-високи рангове от Белградската зона, така че не съм имал страх от гола, просто топката не искаше в мрежата. С пропуска счупих всички закони на физиката! Все пак, щастлив съм, че това стана в добавеното време, така че тази грешка не струваше скъпо на моя отбор, защото мачът вече беше решен - заяви Джуричич.

Капитанът на Локомотива, чието действие ще влезе в най-прецедения избор за пропуск на сезона, изтъква, че в живота сигурно няма да му се повтори същата грешка.

- Съотборниците се шегуват на моя сметка, че съм станал интернет сензация, медийна личност на годината, но са наясно, че такъв пропуск може да се случи на всеки. Тази ситуация няма да се повтори в живота, да пробвам и милион пъти.

Джуричич обяснява и че играта пред противниковата врата не му е най-силната страна.

- Поради стечение на обстоятелствата играх крило срещу Турбина, а основната ми позиция е ляв бек. Този пропуск не ми е най-добрата препоръка за продължаване на кариерата, но понякога и лошата реклама може да е добра - завърши Джуричич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар