петък, 16 декември 2016 г.

Ковънтри е в най-лошата си серия от 43 г, привържениците нахлуха на терена

Coventry City
Привържениците на Ковънтри Сити нахлуха на терена, а Били Шарп от Шефийлд Юнайтед подпечата шестата поредна загуба за "небесносините" в Лига Едно.

"Небесносините" записват най-лошата си серия от 43 години, изглеждаха близо до равенство, когато Дан Агией заличи първия гол на Шарп от първото полувреме.

Но последва късен обрат, след като домакинските привърженици протестираха срещу собствениците на Сити Сису и прекъснаха мача за шест минути.

Българинът Владимир Гаджев не взе участие в мача, въпреки че беше на резервната скамейка. Гостите на два пъти улучваха дясната греда. Към края на срещата привърженици на домакините нахлуха на терена и прекъснаха мача, а съдията Дейвид Уеб прибра двата отбора.

След като по озвучителната уредба прозвуча молба привържениците да напуснат терена и с уважение към тяхното "право на протест", мачът беше подновен. Малко след това Шарп вкара отблизо, след като първият му удар беше отразен от Крис Уайлдър.

Изминаха повече от две години откакто Ковънтри се завърна на "Рико Арена" след сезон на изгнание в Нортхемптън, мислейки че бедите са свършили. Но клубът е в криза.

Няма собствен стадион, школата му се държи от собственикът на земята и е застрашен да се върне в най-ниското ниво на футболната лига за пръв път от 1959 г.

Привържениците на Ковънтри протестират срещу Сису, собственици на клуба през последните девет години, ставайки изключително остри през този сезон.

Те изпълниха общ протест със запалянковците на Чарлтън с хвърляне на пластмасови прасета, а после направиха погребална церемония в последното си домакинство срещу МК Донс.

Този път, след миролюбив протест с песни анти-Сису пред стадиона, с адаптиран текст, настроението стана по-грозно вътре.

Имаше постоянно шумно освиркване от първата минута, последвано от смущаващо масово шествие в посоката на стюардите край терена, като един запалянко влезе на терена през първото полувреме и за кратко прекъсна мача - всичко това придружено от постоянно скандиране на "Ние искаме Сису вън".

Ковънтри заема незавидното 21-о място с 19 точки от 22 срещи. Трите отбора под него в класирането имат съответно два и мач по-малко и по 18 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар