събота, 3 декември 2016 г.

Малък немски клуб прави революция във футбола - дава цялата власт на привържениците

 http://www.deinclub.tc-freisenbruch.de/news_img/1924078c3127a69e6652dd44859713c0178638965f2ac130418e946ef6013a8802c.png
Нискоразредният немски отбор ТК Фрайзенбрух превърна видео играта Футболен мениджър в реалност, позволявайки потребителите на тяхната официална интернет страница да решават стартовите 11 играчи, тактиката, попълненията, цените на билетите и дори цената на бирата по време на мач.

В опит да спре бавния упадък през последните години, клубът базиран в Есен, създаден през 1902 г, се превърна в популярната игра Футболен мениджър като позволи на привържениците, които плащат абонамент в размер на 5 евро месечно да взимат важни решения сами.

Няколко месеца след началото на сезона в Крайслига Б, втората най-ниска дивизия в немската футболна система, Фрайзенбрух спечели всички без един от 16-те си мача, като оглавява класирането с осем точки преднина, а общността му бавно нараства.

"Сега имаме мениджъри от Австрия, Швейцария. Има и един от Виетнам, а вчера се записа и момче от Осло", заяви спортният директор на клуба Петер Шафер, допълвайки че в момента работят по английска версия на тяхната мениджърска игра.

Членовете на мениджърската игра на Фрайзенбрух получават в реално време информация за представянето на тренировките и физическото ниво на всеки играч, а клубът също предлага видео от всеки мач както и финансови отчети след всеки двубой, но в интервю пред Ревиершпорт в началото на сезона, Шафер каза, че той е малко разочарован от обратната информация, която получава засега.

"Ние искаме хората в Мюнхен например да са близо до отбора и обикалящата го среда и могат да оценят играчите с всичките им силни и слаби страни ", добави той пред Зюддойче Цайтунг.

"Ние можем да гласуваме дали да направим предложение за Кристиано Роналдо. Ние не можем да направим оферта от 100 милиона евро, а по-скоро буре бира", каза той.

Преди сезона, Фрайзенбрух убеди бившият футболист на Шалке Майк Молензип, член на отбора спечелил Купата на УЕФА през 1997 г, да се присъедини към клуба като треньор.

"Участвам само защото имаме тази концепция", заяви той пред Зюддойче. "Играл съм в интернет футболните мениджъри преди години и исках да знам дали наистина може да работи. И може, защото и взаимодействието между мениджърите е добро."

Няма коментари:

Публикуване на коментар