понеделник, 12 декември 2016 г.

В Дортмунд очакват два вълнуващи и емоционални мача

image След като се изправи срещу Спортинг в груповата фаза на Шампионската лига, Борусия (Дортмунд) отново ще пътува до Лисабон с противник Бенфика този път. Ето и първите реакции след жребия.

Ханс-Йоаким Ватцке (председател на Борда): "Доволни сме, че се изправяме срещу Бенфика, но знаем, че няма лесни противници във фазата на елиминациите. Тези двубои навяват спомени за легендарните дуели срещу отбора на Бенфика, воден от Еузебио през 60-те."

Михаел Цорк (спортен директор): "Бенфика е най-големият клуб в Португалия. Те спечелиха първенството през миналия сезон и в момента отново са първи. Те са топ отбор, който използва силата си да създаде страхотна динамика. Това е много атрактивен жребий."
http://www.bvb.de/var/ezdemo_site/storage/images/media/bilder/teaserbilder/bvb_eintrittskarte_jahrhundertspiel_1963_benfica_teaser/991965-1-ger-DE/BVB_Eintrittskarte_Jahrhundertspiel_1963_Benfica_Teaser_bvbnachricht_halb_regular.jpg
Томас Тухел (треньор): "Наскоро играхме с Порто и Спортинг, този жребий срещу Бенфика означава, че ще се изправим срещу всички от голямата тройка на Португалия в разстояние на две години. Гледаме с нетърпение към два вълнуващи и емоционални мача срещу рекордьора по шампионски титли в Португалия и моментен водач в първенството."

Марсел Шмелцер (капитан): "Порто, Спортинг, сега Бенфика - този жребий допълва комплекта от големи португалски противници. Жребият предизвиква спомени за легендата на Борусия Аки Шмидт, който за нещастие почина наскоро, и триумфът на Борусия над Бенфика в легендарния мач през 1963 г. Бенфика в момента е лидер в първенството в Португалия. Ще бъде трудна задача за нас."

През сезон 1963/64 г в 1/8-финалите на тогавашната Купа на европейските шампиони Борусия (Дортмунд) разбива Бенфика с 5:0 на стария си стадион "Роте Ерде" пред 40 675 зрители. Дортмундци, които са загубили първата среща в Лисабон с 1:2, нанасят решителния си удар за четири минути през първото полувреме. Кониецка открива резултата в 33-ата минута, а Брунгс в 35-ата и 37-ата минута оформя класическото 3:0. През втората част Брунгс завършва хеттрика си в 47-ата минута, а Восаб в 58-ата нанася последния удар върху лисабонските "орли" - 5:0.

Няма коментари:

Публикуване на коментар