сряда, 18 януари 2017 г.

Ханс-Йоаким Ватцке е Предприемач на 2016 г

image
Списание "ХОРИЗОНТ", специализирано издание за маркетинг, реклама и медия, награди изпълнителния директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоаким Ватцке с отличието "Предприемач на годината" в категорията маркетинг на церемонията във Франкфурт на Майн.

"Ханс-Йоаким Ватцке даде решителен принос за трансформирането на ударената от криза компания до втората по сила футболна марка в Германия", се казва в сертификата, който получи Ватцке във Франкфурт. "Журито беше впечатлено от упоритостта, съзидателността и куража, който демонстрира Ватцке, за да преобрази Борусия от 2006 година, кулминирайки в рекордни финансови резултати през изминалата година. Дори след 10 години на мениджърската позиция, амбицията на предприемачът остава непоклатима. Целта да се трансформира четвъртият най-голям клуб в света до втори."
image
Церемонията се водеше от Тина Мюлер, СМО и Член на Мениджърския борд на Опел. В благодарствената си реч Ханс-Йоаким Ватцке посвети наградата на всички работещи в Борусия (Дортмунд).

"Ватцке почисти Борусия (Дортмунд) и го направи топ марка, наслаждаваща се на спортен и икономически успех. В момента има място за подобрение в класирането, но клубът е в най-добрата си икономическа позиция в цялата си история. За неговите постижения, ХОРИЗОНТ го награждава с "Предприемач на годината" в категорията маркетинг", обявиха от списанието по-късно.

Ватцке е носител на наградата "Играч на годината" през 2011 г на Спортните бизнес награди на ХОРИЗОНТ. Печелейки наградата "Предприемач на годината", той последва стъпките на успешни бизнесмени като Йохен Зейтц (Пума, 2003 г), Херберт Хайнер (Адидас, 2005 г), Мартин Винтеркорн (Фолксваген, 2009 г), Карл-Томас Нойман и Тина Мюлер (Опел, 2015 г).

Няма коментари:

Публикуване на коментар